Jouw medewerkers openen zowat bijna elke ochtend hun laptop op kantoor of thuis om samen te werken, verslagen te schrijven, documenten te delen of rapportages te draaien. Jij wilt dat ze dat altijd en overal veilig doen. Wij helpen je hierbij met de juiste Microsoft Office 365 tools. We bespreken kort een aantal van deze tools zodat jij ziet hoe het werkt.

Microsoft Secure Score

Het is belangrijk dat jij weet hoe jouw organisatie er nu voor staat op veiligheidsgebied. Gebruik hiervoor Microsoft Secure Score. Op het dashboard kun je nauwkeurig zien hoe de beveiliging van jouw bedrijf scoort en welke stappen je nog moet nemen om te komen tot een (nog) betere beveiliging.

Microsoft Hello

Beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende. Ook niet als er regelmatig van wachtwoord wordt gewisseld. Jouw bedrijfsnetwerk is beter beveiligd met Multi Factor Authenticatie: gebruik naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook biometrische beveiliging, waarbij medewerkers met hun vingerafdruk of gezichtsherkenning toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Microsoft Hello is de tool die je hierbij helpt. Met Microsoft Hello maak je het lastiger voor onbevoegden om jouw bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

Azure AD Proxy

Je wilt dat medewerkers naast veilig ook prettig (thuis)werken. Dat betekent dat ze zonder problemen toegang hebben tot de benodigde bedrijfsapplicaties. Dit verloopt uitstekend met het Azure-platform. Veiligheid van de bedrijfsgegevens en gemak gaan hier hand in hand doordat jij kunt instellen wie toegang krijgt tot welke bedrijfsgegevens.

We hebben drie must-have Microsoft tools met je gedeeld. Echter, met goede technologie alleen ben je niet volledig beveiligd tegen cybercriminaliteit. Blijf medewerkers trainen op het gebied van security awareness. Zeker nu zij massaal thuiswerken. Via hun eigen wifi-netwerk kunnen zij zelf ook een veiligheidsrisico vormen. Veel medewerkers zijn zich hier onvoldoende van bewust. We schreven eerder in een blog over security awareness. Je kunt dat hier teruglezen.

Staat security hoog op jouw agenda? Solid IT Solutions bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden om cybercriminelen altijd een stapje voor te zijn. Neem contact op via 040-295 2925 of info@soliditsolutions.nl Je kunt ook ons whitepaper downloaden.