In de afgelopen jaren kregen begrippen als het ‘Het Nieuwe Werken’ en de ‘Modern Workplace’ steeds meer aandacht. In de praktijk betekende dit in veel bedrijven een beperkte mate van flexibiliteit; onder strikte voorwaarden mochten medewerkers zelf de tijd en plaats kiezen om hun werk te verrichten.

En toen kwam de Corona pandemie en de intelligente lockdown! Het werd noodzaak om zoveel als mogelijk thuis te werken. Soms is er een extra zetje nodig om structurele verandering in gang te zetten. Inmiddels zijn we aardig gewend aan hybride werken. Het is voor velen ondenkbaar dat we teruggaan naar hoe het voor Corona was. Juist daarom is het belangrijk om scherp te blijven op deze ontwikkeling. Dat kan je het beste doen door de vraag te stellen: Hoe kan ik voor mijn organisatie het hybride werken in goede banen leiden? Er is geen one size fits all formule. Daarom geven wij jou 4 tips.

1) Direct persoonlijk contact

Voor veel mensen is het hebben van persoonlijk contact erg belangrijk, ook in de werkomgeving. Het gemis kan niet worden opgevuld door de digitale vormen. Neem dit aspect mee in de strategie van een eventuele terugkeer naar kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld aan risicospreiding doen: drie om twee dagen 50% van het team op locatie, 50% thuis en dan omwisselen: degenen die thuiswerken komen naar kantoor en vice versa.

Een andere mogelijkheid is om thuiswerken de norm te maken en periodiek (één keer per week of één keer per twee of drie weken) met het hele team op kantoor te werken. Op deze manier is er altijd voldoende ruimte om op een veilige manier op kantoor te werken.

2) Moedig medewerkers aan om de reistijdbesparing goed te besteden

Doordat medewerkers niet meer dagelijks in een overvolle trein of bus hoeven te zitten, houden zij meer tijd over om andere (persoonlijke) dingen te doen die ook belangrijk voor hen zijn, denk aan sporten, huishoudelijke taken, mediteren of gewoon lekker uitrusten. Moedig medewerkers aan om die tijdsbesparing goed te besteden, zodat ze tijdens werktijd fris en uitgerust zijn.

3) Maak medewerkers bewust van de valkuilen van thuiswerken

Thuiswerken gaat ook gepaard met valkuilen, zoals meer uren achter een beeldscherm. Op kantoor zorgt socializen bij de koffieautomaat voor de nodige afwisseling. Herinner medewerkers eraan om thuis ook geregeld pauzes te nemen en geef duidelijke richtlijnen hiervoor. Denk aan het inbouwen van minipauzes tijdens lange videocalls, het vermijden van back-to-back planning van meetings, het nemen van één uur pauze tussen de middag waarbij een wandeling wordt gemaakt en pauzes van vijf tot tien minuten om het lichaam te stretchen.

4) Faciliteer de medewerkers in het thuiswerken

Een medewerker dient thuis net zo ergonomisch te werken als op kantoor. Als werkgever kun je dit faciliteren. Het komt ongetwijfeld ten goede aan het werkgeluk en de productiviteit. Faciliteer een verstelbaar bureau en een ARBO goedgekeurde bureaustoel, een laptop en minimaal één beeldscherm (in hoogte verstelbaar en van voldoende kwaliteit). Denk ook aan een ergonomische muis en eventueel een toetsenbord, telefoon en headset.

Als ICT- bedrijf beseffen wij dat het voor veel bedrijven een uitdaging is om de nieuwe manier van werken in goede banen te leiden. We hopen dat deze blog jou een stukje verder heeft geholpen. Wil je meer weten over hoe jouw medewerkers veilig thuis kunnen werken? Download ons whitepaper. Voor alle IT-gerelateerde vragen omtrent hybride werken kun je uiteraard ook direct contact opnemen. Je kunt ons bereiken via info@soliditsolutions.nl of 040-295 2925.