Hoe sla jij momenteel jouw data op: lokaal, via de Cloud of hybride? Is dit de juiste én meest voordelige vorm voor jouw bedrijf? Wat bij jouw bedrijf past hangt van af van de aard van de data, het volume en de hoeveelheid bestanden.

Ik kan mij bijvoorbeeld voorstellen dat het bergingsbedrijf dat afgelopen maart het vastgelopen schip in het Suez kanaal heeft verwijderd, een heleboel video opnamen heeft gemaakt in verband met mogelijke schadeclaims en voor evaluatie- en trainingsdoeleinden. Ik heb het idee dat deze videobestanden, vanwege de grootte en het volume, lokaal zijn opgeslagen. Minder zware bestanden slaan zij hoogstwaarschijnlijk wel in de Cloud op.

Bij de aard van de data, kan je denken aan zorginstellingen. Bepaalde informatie kunnen zorginstellingen niet gemakkelijk in de Cloud opslaan. Er zijn gecertificeerde Cloud/SaaS leveranciers van zorgsoftware. Echter maken wij regelmatig mee dat zorginstellingen tegen de beperkingen van het aangeschafte softwarepakket aanlopen. Zo is het niet altijd mogelijk om aan een patiëntendossier een scan of foto toe te voegen.

Solid IT Solutions helpt zorginstellingen in zulke gevallen deze specifieke en gevoelige informatie lokaal te borgen. Als ze op een gegeven moment besluiten over te gaan op een nieuw systeem, adviseren wij hen te kiezen voor een completer Cloud/SaaS pakket; eentje met meer mogelijkheden.

Drie voordelen van de Cloud

IT moet voor jou werken! Alle mogelijkheden zijn aanwezig. Het is slechts een kwestie van de juiste keuze maken. Een Cloudomgeving biedt enkele voordelen. We noemen er drie.

Efficiënter en voordeliger in de Cloud

Wist jij dat het beheren van Microsoft diensten, zoals Microsoft 365, Outlook en Sharepoint veel efficiënter in de Cloud zijn dan lokaal? Bovendien is het financieel aantrekkelijker.

Onderhoud is inbegrepen

Het onderhoud is inbegrepen in de Clouddienstverlening. Jouw omgeving is dus altijd up and running, wat niet altijd het geval is bij lokale dataopslag. Je moet veel investeren om lokaal beheer op dat niveau te krijgen.

Clouddiensten worden continu doorontwikkeld

De grote kracht van werken in Cloud is dat Clouddiensten continu worden doorontwikkeld. Is er veel behoefte aan een bepaald product? Vraagt nieuwe wet- en regelgeving om een bepaald product, bijvoorbeeld data privacy? Dan kan het zijn dat Microsoft besluit gratis functionaliteiten aan jouw abonnement toe te voegen. Wil je meer, dan kun je de complete versie van het product aanschaffen.

Lift mee op nieuwe ontwikkelingen

Door goed gebruik te maken van Cloudtechnologie, lift je mee op nieuwe ontwikkelingen: zowel op IT-vlak, als het gebruik van IT en data, en op het gebied van wet en regelgeving. In de Cloud is het al voor jou geregeld. Je hoeft slechts met een vinkje aan te zetten. Daarmee kun jij je in het geheel focussen op IT-infrastructuur die specifiek voor jouw bedrijf het verschil maakt.

Bij lokale dataopslag en beheer moet je veel meer zelf doen; het is jouw verantwoordelijkheid van A tot Z. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bijstellen en implementeren van nieuwe tools. Uiteraard kan een externe IT-partij je hierbij helpen. Maar in vergelijking met de Cloud is lokaal beheer duurder.

Kortom, kies wat bij jouw bedrijf past en kijk hierbij naar de aard van de data, het volume en de hoeveelheid bestanden. Kies je voor Clouddiensten? Schaf dan een zo compleet mogelijk pakket aan, zodat je niet gedwongen wordt om onnodig lokaal data op te slaan.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over Cloudiensten of lokaal beheer? Of twijfel je welk type dataopslag het beste bij jouw bedrijf past? Neem contact op. Wij adviseren je met veel plezier, kennis en kunde. Je kunt ons bereiken via 040-295 2925 of info@soliditsolutions.nl