Weet je dat wij (Serge en Philipp) in 1996 zijn begonnen als IT-consultants voor zowel grote als kleine bedrijven? Uurtje factuurtje. En soms lange opdrachten. We werkten toen soms wel tachtig uur in de week.

Als ondernemers zagen we echter een andere toekomst voor ons. Daarom zijn we gaan nadenken waar met ons bedrijf naar toe wilden groeien. Daarbij kwamen vragen om de hoek kijken als: wat is belangrijk voor ons? Hoe ziet de markt eruit en welke kant denken wij dat hij opgaat? En waar zitten de gaten in de markt?

We kozen voor een andere koers

Na brainstormen, wikken en wegen en onze ideeën op papier te hebben uitgewerkt, waren wij het erover eens dat we een vertaalslag wilden maken van de IT van grote bedrijven naar het mkb.

Wij zagen namelijk dat dezelfde vraagstukken die bij grote bedrijven leven, daar opgepakt worden en waar een oplossing voor bedacht wordt, dat die vraagstukken óók in kleinere vorm leven in het mkb. Bijvoorbeeld met betrekking tot de IT-structuur of op procesmatig gebied. Onze missie werd dé vertaalslag voor het mkb te maken en met oplossingen te komen. En voilà, we hadden onze nieuwe niche gevonden.

Wij zagen de Microsoft software, de propositie van Microsoft, die aanvankelijk bedoeld was voor grote bedrijven, en we dachten: dat past ook in het mkb. Dat heeft ertoe geleid dat wij in 2009 als eerste IT-leverancier wereldwijd Microsoft Intune verkochten aan één van onze klanten van het eerste uur. Hij heeft daarvoor eerst meegedaan aan onze pilot en zijn ervaringen waren zo positief, dat we hem daarna een vast abonnement hebben mogen aanbieden.

Het is daarna heel snel gegaan. Voor we het wisten konden we onze portfolio opnieuw gaan samenstellen. Onze dienstverlening bestond niet langer alleen uit het aanbieden en onderhouden van werkplekken, maar ook uit het implementeren van software die eigenlijk was bedoeld voor grote bedrijven. Maar waarvan wij vonden dat die uitermate geschikt is voor onze klanten. Zo zijn we ons nieuwe portfolio gaan samenstellen.

Hecht partnerschap in plaats van een radertje in het geheel

Daarnaast zaten wij ook op één lijn wat betreft het contact met de klant. We wilden geen radertje in het geheel zijn, zoals we dat bij grote bedrijven waren. Maar we wilden echt een partnerschap aangaan met onze klanten.

Als we nu kijken naar de relatie die we met onze klanten hebben, dan is die heel open en warm. En dat is heel anders dan het competitief zakelijke en de soms ontransparante werkwijze van hele grote bedrijven.

Dit alles maakt dat wij ons het beste thuis voelen in het mkb. En ja, ook het stukje Brabantse gezelligheid wat we in het contact met mkb´ers kwijt kunnen.

Zie je het zitten, een gedreven en flexibele IT-partner met een stukje Brabantse gezelligheid? Misschien is Solid IT Solutions de juiste partij voor jou. Wil je meer informatie? Neem contact op of mail naar info@soliditsolutions.nl.