Nog niet zo lang geleden lanceerde Microsoft Teams binnen Office 365. In eerste instantie werd deze geïntroduceerd als nieuwe chatdienst. Maar inmiddels is Microsoft Teams beter bekend als de nieuwste hub voor teamwork. Deze dienst staat op het punt om vergelijkbare diensten zoals: Skype for Business en Yammer te gaan vervangen. Als verplicht onderdeel van Office 365 ontkom je er als bedrijf niet aan. Dan is het wel handig dat je weet wat de voor- en nadelen zijn en dat je goed bent voorbereid op de nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rij…

Microsoft teams is een compleet communicatie platform met een scala aan functionaliteit op het gebied van chatten, audio- en video communicatie, videoconferenties enzovoort. In de gedeelde werkruimte van Teams kun je met collega’s en zakenpartners chatten, vergaderen, bestanden delen en werken met de andere zakelijke apps. Het platform is speciaal ontwikkeld om samenwerken en teamwork eenvoudiger en efficiënter te maken.

Vanwege de integratie met Office 365, kun je binnen het platform ook makkelijk gebruik maken van alle Office functionaliteiten. Zo kunnen bestanden, presentaties enzovoort eenvoudig gedeeld worden en heeft iedereen hier snel en direct toegang toe.

Naast alle voordelen die Microsoft Teams biedt, zijn er ook een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • Microsoft Teams is een verplichte vervanging van Skype voor business. Als bedrijf ontkom je dus niet aan de overstap. Om die overstap zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, is het wel handig om een aantal maatregelen te nemen.
  • Training van medewerkers is goed, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Microsoft Teams is een veel uitgebreider product dan zijn voorgangers en vereist meer implementatie. Wel zo handig dat jouw medewerkers weten hoe ze er het beste mee kunnen werken en welke functionaliteiten ze allemaal tot hun beschikking hebben.
  • De inrichting van de omgeving is van groot belang voor het succes en gebruiksgemak van Teams. Dit is dus ook een belangrijk punt om aandacht aan te besteden. Laat je vooraf goed informeren. De mogelijkheden zijn zeer divers, wat natuurlijk veel kan opleveren, maar de inrichting er niet bepaald makkelijker op maakt.
  • De governance is eveneens belangrijk. In Microsoft Teams blijven gegevens opgeslagen en moet er bepaald worden hoe daar goed mee omgegaan wordt. En welke mensen waar toegang toe krijgen en welke rechten zij krijgen binnen het platform. Alle data moet immers veilig blijven.

Er is zoals je leest het een en ander om rekening mee te houden. Wil je meer informatie of heb je hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op!