Denk jij ook in termen van: goede ICT kost geld en wij hebben slechts een beperkt budget? Bij Solid IT Solutions pleiten wij voor IT By Design en Privacy By Design. Wij zijn van mening dat je het niet langer kunt uitstellen om te investeren in goede IT. IT By Design en Privacy By Design zijn hierbij the way to go.

IT By Design betekent dat IT dusdanig goed, veilig en intuïtief is geregeld, dat jij niet eens merkt dat het aanwezig is. Jij kunt gewoon je werk doen, zonder gedoe en op een efficiënte manier. Dit dient de standaard te zijn binnen jouw organisatie. Maar om op deze level te komen, moet je eerst iets ondernemen. Daarover straks meer.

Privacy By Design is bijvoorbeeld de beveiligingslaag, gezichtsherkenning of vingerprint op jouw mobiele telefoon. De beveiliging is hiermee op een heel natuurlijke manier geregeld. Deze laag mist op je laptop of personal computer. Het is dus noodzaak om hierop actie te ondernemen. Zowel voor IT als Privacy By Design geldt dat je het over verschillende assen dient te bekijken. We lichten hieronder toe hoe je dat doet.

Bekijk jouw IT over verschillende assen

De eerste vraag die je dient te stellen is: op welke vlakken valt er winst te behalen als ik investeer in IT? Bekijk dit over de efficiency as en de as van risico afwegingen.

De efficiency as

De efficiency as geeft aan dat je het werk voor je mensen makkelijker wilt maken, waardoor ze productiever zijn. Daarvoor investeer je in slimme IT. In andere woorden: IT die voordelig is voor jouw organisatie.

De as van risico afwegingen

Je hebt de plicht om op een veilige manier de gegevens van mensen te verwerken. Daarbij dien je een berekening te maken hoe hoog het risico op een datalek is en als jij wel of niet voldoende veiligheidsmaatregelen neemt. Daarnaast dien je helder te hebben wat het jouw bedrijf kost op het gebied van imagoschade en eventuele boetes als er onverhoopt sprake is van een datalek of een hack. Er kan een keer iets misgaan dat verstrekkende gevolgen heeft voor jouw bedrijf, medewerkers, klanten en eventuele toeleveranciers.

Vind de juiste balans

De tweede vraag die je dient te stellen is: is er sprake van een goede balans tussen de investeringen en de kwaliteit van de IT? Zo krijg je een goed inzicht in de kosten en de baten. Het lijkt klein, maar er is een groot verschil tussen voldoende veiligheidsmaatregelen waarbij je een risico loopt dat te overzien is, of geen of te weinig veiligheidsmaatregelen met grote gevolgen wanneer er een datalek plaatsvindt.

De derde vraag die je dan ook dien te stellen is: welk risico is acceptabel voor mij? Is dit voor 98% of 94% goed beveiligd? Het is onmogelijk om het voor de volle 100% dicht te timmeren, op beveiligingsgebied bestaat er geen perfectie. Het risico dat je loopt dient echter wel voor jouw bedrijf aanvaardbaar te zijn.

Voor IT By Design dien je alle drie de vragen te beantwoorden en blijvend te investeren in IT-voorzieningen. Wat vandaag veilig is, is het morgen niet. Wat vandaag efficiënt werkt is morgen verouderd. De wereld zit niet stil. Blijf dus investeren in IT.

Kortom, het helpt niet om te denken in termen van goede ICT kost geld en wij hebben slechts een beperkt budget. Door het over verschillende assen te bekijken, krijg je een totaalplaatje. Zo kun je een weloverwogen besluit nemen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je IT niet goed regelt. Kies daarom nú voor technologie die voor jou werkt.

Neem contact op via 040-295 2925 of info@soliditsolutions.nl als je interesse hebt in IT By Design.