Solid IT Solutions is diverse organisaties in de non-profitsector van dienst. Denk hierbij aan sportstichtingen zoals een zwembad, een sporthal, culturele en welzijnsstichtingen.

Nu de maatregelen versoepelen kunnen deze organisaties gelukkig weer lekker aan de slag. Zo was sporten beperkt mogelijk en moesten veel culturele instellingen hun deuren gesloten houden. Sommige welzijnsstichtingen draaiden daarentegen overuren.

Het kantoorpersoneel van deze organisaties heeft echter altijd doorgewerkt, veelal vanuit huis. Ook zij moesten anders gaan werken. In het afgelopen jaar hebben wij nieuwe IT-ontwikkelingen gesignaleerd in de non-profit sector. We benoemen er drie.

1) Verdere professionalisering

Steeds meer non-profit organisaties investeren in verdere professionalisering. Ze vervangen verouderde apparatuur en gaan mee in de Cloudbeweging. In plaats van dat het broertje, de buurman of een vrijwilliger de ICT regelt, schakelen zij een professionele partij hiervoor in.

2) Bewustwording van de kracht van goede ICT

Het verder professionaliseren gaat hand in hand met de bewustwording dat men ICT kan gebruiken om het primaire doel te bereiken: mensen helpen. ICT staat hierdoor bij steeds meer non-profit organisaties hoog op de agenda, waarbij men zoekt naar goede ICT-oplossingen.

3) Er wordt budget vrijgemaakt voor ICT

Voor non-profit organisaties is het belangrijk dat er zoveel mogelijk geld wordt geĆÆnvesteerd in het primaire doel, maar tegenwoordig wordt er ook budget vrijgemaakt voor digitalisering. Veel bedrijven hanteren aangepaste tarieven voor de non-profit sector. In sommige gevallen en onder bepaalde voorwaarden zijn Microsoft tools zelfs gratis.

IT-begeleiding voor de non-profit sector

Of het nou gaat om een non-profit organisatie of een commercieel bedrijf, Solid IT Solutions is van mening dat ICT op niveau dient te zijn. Wij vinden het enorm leuk om organisaties in de non-profit sector van dienst te zijn middels IT-begeleiding. De meeste van deze organisaties hebben een mooi en inspirerend verhaal. Met ICT kunnen wij hen helpen om het verschil te maken in het leven van mensen.

Hoe werkt het?

Allereerst kijken wij naar wat de organisatie doet en hoe ze het doen.

Daarna kijken we waar ruimte voor verbetering is en welke rol technologie hierin kan spelen. In dit proces houden we een spiegel voor. Het is prima om dingen in eigen hand te houden, maar wat betekent het als je het in eigen hand houdt en wat als je het uitbesteedt?

Vervolgens helpen we te kiezen voor de juiste applicaties, van Office 365 en Teams tot en met meer geavanceerde toepassingen in de Cloud. We ondersteunen bij het leasen of de aanschaf van nieuwe apparatuur en we bieden support bij internetoplossingen (glasvezel, kabel, koperdraad, straalverbindingen en telefonie).

Met dit traject bieden wij non-profit organisaties betaalbare en degelijke technologische oplossingen, waar ze zeker drie tot vijf jaar mee vooruit komen. De ervaring leert dat de organisatie in een paar jaar tijd enorme professionaliseringsslagen maakt.

Heeft jouw organisatie ook behoefte aan verdere professionalisering? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.