Er komt veel kijken bij een goede IT-inrichting. Maar ingewikkeld hoeft het zeker niet te zijn. Voor het gemak hebben wij alle diensten opgedeeld in verschillende blokjes. Zo kun je precies kiezen welke blokjes jij nodig hebt voor jouw bedrijf. Dat bespaart in de kosten, want je hoeft geen diensten te kopen waar je toch niets aan hebt. En als je als bedrijf groeit, groeit de dienstverlening net zo makkelijk met je mee.

De blokjes kun je namelijk op elk gewenst moment weer aanpassen. We gaan er niet vanuit dat je bedrijf zal krimpen, maar ook als dat gebeurt zijn de diensten net zo makkelijk daar op af te stemmen.

Je wil natuurlijk weten welke blokjes belangrijk zijn voor jouw bedrijf en waar je uit kunt kiezen. We leggen het je uit; onze IT-dienstverlening is onder te verdelen in de volgende 9 blokjes:

  • Microsoft Office 365 is voor de meeste bedrijven onmisbaar en niet meer weg te denken. Deze verzameling diensten behoort vaak standaard tot elke IT-uitrusting en dus een zeer belangrijke bouwsteen.
  • Microsoft Azure is een cloud platform waarmee een breed scala aan IT-diensten beschikbaar gemaakt kan worden binnen de organisatie. Dat kan ook software zijn die nu in de eigen IT-omgeving is geïnstalleerd.
  • Microsoft 365 combineert Office 365 met andere Microsoft diensten en producten met een focus op zakelijk gebruik. Daarover een andere keer meer…
  • Bescherming tegen virussen en malware. Ook hier kun je niet meer omheen. De dreigingen zijn er nou eenmaal, dus je kunt maar beter goed beschermd zijn.
  • Monitoring zorgt ervoor dat alle diensten en/of pc’s goed blijven draaien en dat alle werkplekken in orde zijn en altijd klaar voor gebruik.
  • Gebruikersondersteuning maakt het mogelijk om te kunnen bellen voor ondersteuning bij alle voorkomende problemen op de werkvloer als dat nodig is.
  • Onderhoud is voor het oplossen van alle problemen die zich kunnen voordoen.
  • Patchmanagement is ook een vorm van onderhoud en zorgt dat de software up-to-date blijft en compliant is met de veiligheidsvoorschriften.
  • Back-up, zodat de bedrijfsdata niet verloren kan gaan en wordt beschermd tegen verlies en aanvallen. Het onderhouden van de back-up hoort daar ook bij.
  • Telefonie, wat uiteraard ook onmisbaar is binnen elk bedrijf en waar we volgende keer verder op in zullen gaan.

Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen behoeften en kan een compleet pakket samenstellen van diensten waar behoefte aan is. Vooraf is het altijd duidelijk wat elk bouwsteentje kost en dus wat het hele kostenplaatje zal worden. Vanuit de basis kunnen de steentjes op elk moment worden aangepast als de behoeften veranderen.

Wil je meer informatie over de verschillende bouwsteentjes of wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op!