Gebruikte je vroeger Skype? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk Skype inmiddels vervangen door Microsoft Teams. De introductie van Teams was voor veel mensen een raadsel. Weer iets nieuws, dacht men. Men begreep niet goed waarom het beter zou zijn dan Skype en Outlook. De uitzondering waren de mensen die het leuk vonden om iets nieuws uit te proberen. In veel organisaties was dan ook sprake van weerstand om Teams te gebruiken. Door corona veranderde dit compleet!

Zit niet stil, technologie is in beweging

Nu jouw medewerkers hebben gemerkt hoe handig informatie delen en samenwerken met Teams is, is het zaak om niet stil te blijven zitten. Technologie is continu in beweging: er wordt aan de lopende band nieuwe technologie ontwikkeld en/of processen veranderen. Ook teams wordt constant doorontwikkeld. Neem medewerkers niet alleen hierin mee, maak nieuwe ontwikkelingen interessant voor hen door de relevantie met hen te bespreken.

Houd de focus op tools die wél werken

Teams fungeert steeds meer als een vertrekpunt voor de communicatie met anderen én als een verzamelplek waar je de informatie vindt om je werk te doen. Je kunt steeds meer koppelingen met andere applicaties maken, zoals Sharepoint, andere websites en Survey. Daarnaast zijn er steeds meer plug-ins beschikbaar die mensen kunnen helpen productiever te zijn. Echter niet al die beschikbare tools of functionaliteiten (in Teams of een andere tool) zijn interessant voor jouw medewerkers. Helpen hen daarom om door de bomen het bos te zien. Help hen te focussen op tools die voor hen werken; die het passen bij de inhoud van de communicatie en de aard van hun werkzaamheden. Zo verlaag je de weerstand bij het gebruik van nieuwe tools.

Geef handvatten voor online ontmoetingen

Is hybride werken een blijvend iets in jouw organisatie? Dan is Teams ongetwijfeld een onmisbare tool geworden. Je ziet door dit soort collaboratie tools dat het niet meer uitmaakt waar je bent, want vanaf iedere locatie kun je het werk goed uitvoeren. Hier plaats ik wel een kanttekening bij: online ontmoetingen zijn absoluut geen vervanging van, maar een aanvulling op fysieke ontmoetingen. Geef jouw medewerkers handvatten wanneer een fysieke ontmoeting met collega’s en klanten gewenst is, en wanneer een online ontmoeting volstaat. Hebben jullie regelmatig online vergaderingen? Zorg ervoor dat alle medewerkers tips en tricks hebben ontvangen hoe je succesvol communiceert tijdens een Teams meeting. Zo zorg je ervoor dat het teamgevoel blijft bestaan.

Heb je hulp nodig bij de uitvoering van één of meerdere van de bovenstaande tips? Neem dan contact met ons op. Zo houdt Solid IT Solutions je op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Wij informeren welke applicaties voor jouw organisatie handig zouden zijn. Ons uitgangspunt is altijd: hoe kunnen we jou als klant helpen om met behulp van technologie jouw bedrijfsdoelen te realiseren. Je kunt ons bereiken via 040-295 2925 of via info@soliditsolutions.nl.