Het zit in het menselijk instinct om dingen beter, sneller en groter te maken. Snel opeenvolgende digitale ontwikkelingen zijn hier een gevolg van. Als bedrijf word je hierdoor uitgedaagd om te blijven ontwikkelen, zodat je je gemakkelijk kunt aanpassen aan de veranderende wereld en aantrekkelijk blijft voor klanten. De huidige Corona situatie herinnert ons eraan dat flexibel zijn cruciaal is én het benadrukt de rol van technologie hierin. Maar de hamvraag is: hoe krijg je medewerkers mee in het digitaliseringsproces? Zij maken of breken immers de digitalisering van de organisatie. Hieronder drie tips.

1) Vertaal digitaliseringservaringen

Allereerst dien je te realiseren dat digitale transformatie voor veel medewerkers een logische voortzetting is van hetgeen ze in het dagelijkse leven ervaren. Jouw medewerkers hebben vast en zeker weleens contact gehad met de klantenservice van een bedrijf via de chat, WhatsApp of Twitter. Ze gebruiken een mobiele telefoon en downloaden applicaties. Zij bezoeken websites waarbij van alles wordt gemeten om inzicht te krijgen in hun online gedrag en met die informatie wordt de online ervaring van bezoekers verbeterd. Vertaal deze dagelijkse privé digitaliseringservaringen van medewerkers door naar wat het betekent op het werk.

2) Stimuleer medewerkers anders te werken

Ten tweede dien je medewerkers te stimuleren om anders te werken, alleen dan kan de digitale transformatie succesvol zijn. Weg met langdradige projecten. De tijd van eerst iets van A tot Z uitdenken, tot in de puntjes plannen, het met elkaar uitwerken, het vervolgens uittesten en dan pas veranderen is voorbij. Bevrijd de organisatie van deze starre manier van samenwerken. Kies voor agile werken!

In de IT wereld zie je dat een product niet compleet af hoeft te zijn om gereleaset te worden. Men lanceert eerst een Beta versie waarin nog niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn en waarin ruimte is om de doelgroep te betrekken bij het optimaliseringsproces. Zo creëer je iets waarop jouw klanten ook echt zitten te wachten. Zo blijft het een open proces. Meer en meer bedrijven in verschillende sectoren nemen deze agile manier van werken over om snel te kunnen inspelen op veranderende behoeften.

3) Ga de dialoog aan

In deze dynamische tijd wordt van medewerkers gevraagd om buiten het vertrouwde pad te wandelen. Een aantal van hen is ongetwijfeld niet zelf in staat om te schakelen en het werk anders in te richten. Ga de dialoog met deze medewerkers aan. Help hen om mogelijkheden te blijven zien. Stel vragen en laat ze reflecteren op hun passie, skills en talenten. Leer hen hoe zij apps voor zakelijk gebruik kunnen inzetten om hun werkzaamheden uit te voeren. Microsoft heeft bijvoorbeeld allerlei hulpmiddelen waarmee medewerkers gemakkelijk en veilig met elkaar van gedachten kunnen wisselen en co-creërend tot een betere product of dienst komen.

Wil je als organisatie een succesvolle toekomst tegemoet zien, dan is het zaak om op digitaal gebied te schakelen. Solid IT Solutions ondersteun jou tijdens dit proces. Wij bieden de nodige infrastructuur en tools, zodat de overgang voor jouw medewerkers soepel verloopt. Wij hebben allerlei bouwstenen die medewerkers helpen beter, sneller en veilig met elkaar samen te werken in de digitale omgeving. Kun jij hulp gebruiken bij de digitale transformatie van jouw organisatie? Mail of bel 040-295 2925.