Hoe kijk jij naar een IT-leverancier? Hoe kijk je naar Solid IT Solutions? Als een leverancier van hardware en software? Tegenwoordig is dé IT-leverancier veel meer dan dit.

Dit heeft alles te maken met de beweging naar cloud dienstverlening en data privacy en security. Daarnaast speelt ook de opkomst van thuiswerken en locatie ongebonden werken een grote rol.

De veranderende rol van de IT-leverancier

Zo´n vijfentwintig jaar geleden regelden bedrijven veel zelf op IT-gebied, ze kochten bijvoorbeeld software maar installeerden het zelf. De verschuiving kwam toen de markt een beweging begon te maken richting Software-as-a-Service (SaaS),  waarbij softwaretoepassingen via internet worden aangeleverd.

Software toepassingen via het internet zijn tegenwoordig alom aanwezig: steeds meer bedrijven werken in de Cloud, en maken hiermee gebruik van de moderne werkplek. Grote Cloud leveranciers als Microsoft en Google bieden platformen aan met een divers palet aan tools – van Word tot en met Mail en Spreadsheets. Hierbij zijn ook de licenties anders geregeld. En hier komt ook de veranderende rol van de IT-leverancier om de hoek kijken.

Van IT-leverancier naar IT-partner

De hedendaagse IT-leverancier doet veel meer dan alleen dozen schuiven en licenties verkopen, hij voegt meerwaarde toe aan jouw bedrijf door advies te geven over en hulp te bieden bij verschillende aspecten van de IT-dienstverlening. Denk hierbij aan:

  1. Advies over hoe je optimaal gebruik kunt maken van IT, de moderne werkplek en de beschikbare tools.
  2. Advies over hoe je IT-tools selecteert die aansluiten bij jouw bedrijf en de wensen en behoeften van jouw medewerkers.
  3. Advies op data en security gebied en hulp bij het beschermen van jouw data.
  4. Aanschaf van licenties of abonnementen per gebruiker
  5. Tips en tricks hoe je binnen het IT-budget van je bedrijf blijft.
  6. En uiteraard, in deze huidige tijd zo belangrijk, hoe je de transitie naar de moderne werkplek maakt

Een IT-leverancier is tegenwoordig dus een toegewijde IT-partner, die nauw betrokken is bij jouw organisatie. Hij ondersteunt jouw organisatie bij het neerzetten en beheren van een slim stukje IT-infrastructuur, die aansluit bij jouw behoeften en budget.

Solid IT Solutions maakt hierbij gebruik van een service provider model om mkb´ers van a tot z te bedienen.  Wat houdt dit in? Onze dienstverlening bestaat uit een zorgvuldig samengesteld gestandaardiseerd en flexibel deel. Zo kunnen we jou in de basis bieden wat je nodig hebt, en kan  daarbovenop de IT-dienstverlening compleet worden afgestemd op de unieke behoeften van jouw organisatie. Zo maak je gebruik van Cloud voorzieningen, zonder enorme investeringen en met voldoende flexibiliteit.

Wil je meer weten over hoe Solid IT Solution jou helpt je bij de transitie naar de moderne werkplek? Neem contact op voor al je IT vragen op of mail naar info@soliditsolutions.nl.