Vind je back-uppen nou typisch zoiets waarvan je weet dat het moet, maar waar je eigenlijk niet naar wilt omkijken? Een beetje zoals het huishouden. Of het repareren van de dakbedekking van de schuur.

Bij Solid IT Solutions geloven wij in flexibele, solide en veilige ICT-oplossingen. Als het om back-uppen gaat, doen we dat middels onze fair-use policy. Wat houdt dit in?

Een ruimhartig budget

Allereerst krijg je van ons een ruimhartig budget om data op te slaan, bijvoorbeeld 2TB voor de Server Gold optie. We merken dat onze klanten hier goed gebruik van maken.

Een uitwisselbaar budget

Ten tweede ontvang je een uitwisselbaar budget. Het werkt een beetje zoals een belbundel. Je kunt het totale budget van al je abonnementen gebruiken. Stel, je hebt drie servers en tien endpoints, dan kun je de opslagcapaciteit die je niet gebruikt bij de endpoints gebruiken voor de servers.

Selecteer de frequentie

Hoe váák wil je back-uppen? Je kunt de frequentie (bijvoorbeeld elk uur/elke 24 uur) doorgeven per type apparaat en per type applicatie – helemaal in overeenstemming met het beleid dat je hiervoor hebt opgesteld. Vervolgens stellen wij het voor je in. Je hebt er verder geen omkijken meer naar. De back-up gaat volledig automatisch.

Selecteer het type back-up

Tot slot is het van belang dat je kiest wát voor type back-up je wanneer wenst. Daar ben je héél flexibel in. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Een volledige back-up van je computer of netwerk
  • Elk uur systeemwijzigingen back-uppen en dagelijks het volledige systeem
  • Dagelijks een back-up van de meest belangrijke bedrijfsdocumenten en wekelijks van alle documenten

Solid IT Solutions stelt de back-up helemaal in zoals jij het wenst – van applicatieniveau tot je gehele netwerk. En uiteraard helemaal volgens de vereisten van de ISO normering. Over dit laatste vertellen we meer in onze volgende blog.

Een goede back-up is maar één van de maatregelen die je kunt nemen voor het beveiligen van je bedrijfsdata. Benieuwd naar andere maatregelen die je kunt nemen? Download dan ons whitepaper.

Heb je twijfels of je het meest haalt uit jouw back-up systeem. Of wil je meer weten over het veilig back-uppen van jouw bedrijfsgegevens? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we hoe het voor jou tot in de puntjes kunnen regelen.