De afgelopen vijf jaar heeft de telefonie via internet een enorme vlucht genomen. Voor veel bedrijven is VoIP de standaard geworden en is het niet meer weg te denken. Als je als bedrijf nog niet met VoIP werkt, is het een goed moment om dat toch te overwegen. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje…

  • Het is eenvoudig in te stellen en te beheren. Dit kan je ook laten doen, zodat je in principe zelf niets hoeft te regelen.
  • Het is makkelijk te integreren met andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld Outlook. Er is een enorm aanbod beschikbaar; van standaard en eenvoudig tot heel uitgebreid en geavanceerd. Kortom er is veel keus en voor elk wat wils.
  • VoIP is eenvoudig te integreren met mobiele telefoons en apps. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk gebeld worden via jouw eigen mobiele telefoon.
  • Er wordt gewerkt met een centrale in de Cloud. Je bent dus altijd bereikbaar en kunt overal inloggen. Voor bedrijven zonder vast kantoor is dat ideaal en ook als medewerkers vaak thuis werken, is dat erg handig.
  • Opschalen is nog nooit zo makkelijk geweest. Wil je meer verbindingen, dan is dat zo gepiept. Extra lijnen worden heel makkelijk gekoppeld en je hebt de mogelijkheid om naar wel 1000+ verbindingen te gaan. Het is gewoon heel flexibel. Vooral voor call-centers is dit super handig. Maar ook afschalen is natuurlijk mogelijk en net zo makkelijk geregeld.
  • Wat de functionaliteit betreft, keuzemenu’s zijn ook heel goed bij VoIP in te richten. Je kunt bijvoorbeeld een storingsnummer instellen of laten doorschakelen naar iemands mobiele telefoon. Het instellen van belgroepen kan een goede optie zijn, zodat vragen over een bepaald onderwerp, bij de juiste personen terecht komen. Ook kan er doorgeschakeld worden naar iemand anders bij geen gehoor, zodat bellers altijd iemand aan de lijn krijgen. Heel veel mogelijkheden dus!
  • De kosten liggen lager dan bij traditionele telefoonlijnen. Extra’s zoals een conference call, brengen geen extra kosten met zich mee. Het hangt alleen af van het aantal lijnen, met hoeveel mensen je tegelijk kunt bellen. Altijd fijn natuurlijk om kosten te besparen.

Voor bedrijven is het gewoon heel aantrekkelijk om met VoIP te bellen. De voordelen zijn er in overvloed. Wil je meer informatie of heb je een vraag? We staan je graag te woord! Neem dus gerust contact op.