Je komt aanrijden bij een kruispunt. Een verkeersregelaar regelt het verkeer. Er rijden vier auto’s voor en drie achter jou. De vier auto’s voor jou mogen doorrijden, maar jij moet even wachten. Dit is een korte situatieschets van hoe het eraan toegaat in jouw bedrijfsnetwerk. Het overkomt je dagelijks. Je wilt iets downloaden, versturen of een webpagina bekijken, maar je moet even wachten om data te verzenden of te ontvangen. Meestal denk je dan: wat een trage verbinding. Gelukkig is hier een oplossing voor: Meshing en Wifi 6.

Meshing

Bij Meshing voeg je Acces points toe, dat zijn verschillende draadloze punten die onderling met elkaar in verbinding blijven. Normaal gesproken trek je daar een netwerk kabel naartoe, maar met Meshing heb je geen kabeltjes meer nodig. De antennes sturen namelijk het netwerk signaal door van de ene naar de andere antenne.

Meshing gaat prima samen met je huidige reguliere netwerk. Ideaal voor de hoekjes in het gebouw waar nu geen goede dekking is. Je steek het apparaatje in het stopcontact en voila, de wifi is een stuk sneller. Nu hoeven jij en de auto’s achter je niet langer te wachten op het kruispunt; jullie kunnen allemaal in een keer doorrijden. Daarnaast komt er minder druk te liggen op de verkeersregelaar- het systeem. Hij hoeft minder te managen en niet meer te communiceren wie even moet wachten, terwijl continu wordt geroepen: ik wil rijden! Ik wil rijden! Want niemand wil wachten om iets te downloaden of te verzenden. Die provocatie ben je dus kwijt. Door Meshing komt er minder druk op je systeem te liggen. Dit gaat gepaard met minder overhead kosten- de verkeersregelaar in jouw systeem hoeft minder werk hard te werken.

Wifi 6

Wifi 6 is te vergelijken met een eenbaansweg die overgaat in een achtbaansweg. Het oude netwerk is de eenbaansweg met verschillende opstoppingen. Wifi 6 is de achtbaansweg. Wifi 6 maakt efficiënter gebruik van de beschikbare bandbreedte, zodat meerdere apparaten met hogere snelheden kunnen surfen. Het resultaat is aanzienlijk sneller internet.

Maak goed gebruik van nieuwe ontwikkelingen

De ontwikkelingen staan niet stil! Wellicht ben jij de termen Meshing en Wifi 6 eerder tegengekomen en vroeg je je af of het interessant is voor jouw bedrijf. We hopen je middels deze blog iets meer inzicht te hebben gegeven wat zowel Meshing als Wifi6 voor jou kunnen betekenen. De laatste tijd zien wij dat de belangstelling voor zowel Wifi 6 als Meshing is toegenomen. We installeren ze steeds vaker bij onze klanten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.