Op afstand werken is niet voor alle medewerkers binnen ieder bedrijf mogelijk. Zo hebben wij een aantal klanten met een winkel of een garage. Voor het winkel- en garagepersoneel is het niet mogelijk om thuis te werken. Voor het administratieve personeel ligt het weer anders.

Hoe is het in jouw organisatie?

Je hebt degelijke technische hulpmiddelen nodig voor hybride werken. Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor alles wat jouw werknemer nodig heeft om zijn werk goed te kunnen uitvoeren. We zien nog weleens dat bedrijven het lastig vinden om hun weg hierin te vinden. Daarom helpen we je graag een handje. In essentie komt het neer op de techniek dusdanig inzetten dat de samenwerking tussen jouw werknemers wordt bevordert, ongeacht waar zij zich bevinden. In deze blog bespreken we drie technische aspecten die je hiervoor nodig hebt.

1) Goede tools zoals Microsoft Teams en Sharepoint

Iedere organisatie heeft goede vaste kanalen nodig om moeiteloos samen te werken. Denk hierbij aan Teams, Sharepoint, Sway of Yammer. Met behulp van deze tools krijgen teamleden inzicht in wie aan wat werkt. Bestanden kunnen met één muisklik worden gedeeld. Er kunnen taken worden toegewezen aan teamleden. En teamleden kunnen met elkaar chatten. Je hoeft niet langer met elkaar bij te praten wat er speelt, want dit is allemaal zichtbaar in de software. Dit scheelt enorm in overlegtijd.

2) Beveiliging endpoints

Wanneer medewerkers buiten de kantoormuren – in een niet gecontroleerde omgeving – werken, is goede beveiliging extra belangrijk. Alle laptops, tablets, mobiele telefoons en andere draadloze apparaten die op afstand met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden, moeten werken via een goed beveiligde verbinding. Daarom hebben de meeste bedrijven een VPN. Een VPN alleen is echter niet voldoende. We hebben een whitepaper geschreven over hoe jij jouw data goed kan beveiligen. Hierin vind je nuttige en bruikbare tips.

3) Slimmere routering en filtering netwerkverkeer

Veel bedrijven laten al het digitale verkeer en de bedrijfsapplicaties via hun beveiligde netwerk lopen. Dat is niet altijd nodig en kan zelfs een aanslag op het netwerk zijn waardoor deze vertraagt. Als medewerkers iets googlen of besluiten om online de krant te lezen, kan dat ook via de internet verbinding van de medewerker lopen. Hetzelfde geldt voor het delen van bestanden via Microsoft Teams. Ook dit kan op een veilige manier direct via de internet verbinding van de medewerker. Door een slimme routering kun je zorgen dat medewerkers alleen gebruik maken van de VPN wanneer het nodig is. Dat kunnen wij voor je instellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.