Iedere organisatie heeft te maken met dataveiligheid. In het beginsel verschillen dataveiligheid in de profit en non-profit sector niet van elkaar, maar als je verder kijkt, dan is er een aspect waar je als non-profit organisatie extra op dient te letten.

Houd de kennis van de vrijwilligers op peil

Wanneer je als non-profit organisatie met vrijwilligers werkt, dien je deze mensen – net als mensen in dienst – te trainen over hoe om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens. Let er wel op hoe je zo’n training aankleedt. De missie van de organisatie is belangrijk voor vrijwilligers. Zorg dat ook tijdens zo’n training deze missie centraal blijft staan. Maak bijvoorbeeld een goede presentatie of een filmpje waarin wordt uitgelegd wat AVG is, wat de organisatie doet om compliant te zijn en te blijven en waar zij op moeten letten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Andere belangrijke aandachtspunten zijn Data Security By Design en een ijzersterk veiligheidsbeleid en heldere procedures. Dit geldt zowel voor bedrijven in de profit als de non-profitsector

Data Security By Design

Als je IT in de basis goed regelt, dan betekent dit dat de beveiliging ook gewoon goed is geregeld en je conform de AVG-normen werkt. Dit bespaart je enorm veel kopzorgen.

Ontwikkel beleid en procedures

Het is enorm belangrijk om beleid en procedures te ontwikkelen rondom dataveiligheid. Dit geeft richting aan het handelen van je mensen. Zo kun je altijd toetsen of conform het beleid wordt gehandeld. Mocht er onverhoopt een klacht binnen komen, dan kan met degelijk beleid en heldere procedures sneller worden getoetst of de klacht gegrond is.

Solid IT Solutions is welzijnsorganisaties graag van dienst. Wij begrijpen dat goede doelen het liefst iedere euro aan het verwezenlijken van hun missie willen besteden. Tegelijkertijd is onze ervaring dat investeren in goede IT juist kan bijdragen aan die missie. We merken dat steeds meer goede doelen dit beseffen en dat IT steeds hoger op de agenda van dit soort organisaties is komen te staan.

Wij helpen welzijnsorganisaties met veel plezier aan goede, voordelige en veilige ICT-oplossingen. Zo zijn wij bijvoorbeeld Microsoft gold partner; Microsoft biedt onder bepaalde voorwaarden gereduceerde tarieven aan welzijnsorganisaties. We zijn ook partner van andere softwareproducenten met speciale non-profit programma’s. Door ons te verdiepen in mooie en veilige ICT-oplossingen voor non-profit organisaties draagt Solid IT Solutions bij aan het verwezenlijk van mooie missies.

Staan dataveiligheid en goede IT-voorzieningen op de agenda van jouw welzijnsorganisatie? Neem dan contact op met Solid IT Solutions voor een vrijblijvend gesprek. Mail naar info@soliditsolutions.nl of bel 040-295 2925.