Data beveiliging is een vakgebied dat voortdurend aan verandering onderhevig is. De strijd tussen de veiligheid van jouw data en het bemachtigen van informatie door ongeautoriseerde partijen gaat 24×7 door. Jij kunt als mogelijk slachtoffer van dit soort partijen dus nooit stilzitten op dit gebied.

Heb je eens overwogen een externe IT-partner in te schakelen? Solid IT Solutions geeft je de 4 voordelen hiervan.

1. Jij kunt je in het geheel focussen op jouw core business

Aan de ene kant wil jij als mkb´er ongetwijfeld alle zaken die belangrijk zijn voor jouw dienstverlening goed regelen. Daar hoort IT bij. Maar aan de andere kant behoort IT hoogstwaarschijnlijk niet tot jouw core business. De afweging is dan of je de dataveiligheid intern gaat organiseren, of als je het uit handen geeft aan een externe partij.

Als jij een wat kleiner bedrijf hebt, dan is het onwaarschijnlijk dat je zelf alle benodigde expertise in huis hebt. Het voordeel van het uit handen geven is dat jij je in het geheel kan focussen op jouw core business.

2. De expertise en motivatie van partner ontzorgt

In tegenstelling tot jouw organisatie heeft een externe IT-partner dataveiligheid als primaire dienstverlening. De IT-partner heeft er dus belang bij om jou een goede dienstverlening te leveren; om goede adviezen te geven en met de beschikbare middelen de veiligheid ook daadwerkelijk te borgen. Anders bouwt hij een slechte reputatie op en verliest hij klanten.

De sterke motivatie van een externe IT-partner om het goed te doen werkt dus in jouw voordeel. Het vergroot de kans dat hij daarmee jouw dataveiligheid waarborgt. En dit ontzorgt jouw organisatie.

3. Een externe IT-partner heeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in de markt

Er gebeurt zoveel op het vlak van dataveiligheid, dat het heel moeilijk is om het allemaal bij te houden én tegelijkertijd te voldoen aan de laatste normen en standaarden. Een proactieve IT-partner is wél op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Die kent zijn klanten, weet wat iedere klant nodig heeft en kijkt van: oké, wat kunnen de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dataveiligheid voor hen betekenen?

Jij profiteert dus van de inzichten en de kennisontwikkeling van de IT-partner.

4. Je lift mee op de ervaringen van andere organisaties

Een externe IT-partner heeft niet alleen jou als klant. Hij ziet wat er gebeurt op het gebied van veiligheid bij diverse andere bedrijven – hij ziet waar het mis en waar het juist goed gaat. Kortom, hij is op de hoogte van de best practices.

De kennis die de externe IT-partner elders heeft opgedaan, komen ten goede aan jouw organisatie. Een kwestie van kennis delen is vermenigvuldigen dus. Doe er je voordeel mee en lift mee op de ervaringen van anderen.

Is één van de prioriteiten van jouw organisatie een goede dataveiligheid? Zie jij óók de voordelen om dit uit handen te geven aan externe IT-partner? Misschien is Solid IT Solutions de juiste partij voor jou. Wil je meer informatie? Neem contact op of mail naar info@soliditsolutions.nl